En bra bas är a och o vid sminkning

Home / Smink / En bra bas är a och o vid sminkning

Innan man börjar sminka sig är det viktigt att lägga en bra bas. Det är både nödvändigt för att skydda huden och för att sminket ska sitta bättre. För det första bör du alltid rengöra din hud grundligt med en ansiktstvätt. Det bör göras både morgon och kväll. Många använder även en toner för att ge huden lite extra lyster. Det finns många bra ansiktstvättar som både rengör huden och verkar vårdande. När huden är ren är det dags för nästa steg.

Satsa på ett bra serum

Serum är en viktig del i den dagliga rutinen då det verkligen verkar på djupet. Här ska man inte vara rädd för att betala lite extra och satsa på en riktigt bra produkt. Ett exempel är Verso hydration serum som ger huden långsiktig återfuktning. Den är perfekt för dig som lider av torr hud och kostar runt 800 kronor. Det bästa är att du bara behöver använda några droppar morgon och kväll, vilket betyder att flaskan räcker länge. Med regelbunden användning kommer din hud både se jämnare och yngre ut.

Avsluta med ansiktskräm och primer

Innan man lägger på smink bör man även smörja in huden med en ansiktskräm. Det finns många olika typer på marknaden och det kan hända att man måste prova sig fram innan man hittar en favorit. Välj en som är anpassad efter din hudtyp för bästa resultat. Många kombinerar med en nattkräm från samma märke. Innan sminket bör man också lägga på en primer som ytterligare en bas. En sådan gör att makeupen håller längre och ser bättre ut på huden. Flera makeupartister säger att det är deras absolut bästa vän och att alla borde använda detta. Du kan med fördel använda en svamp eller beautyblender när du jobbar in den i huden.