En snygg sommarsminkning

Home / Smink / En snygg sommarsminkning

När sommaren och våren har kommit till vår del av världen är det äntligen dags att slänga av sig de tunga och varma kläderna. Fram med tunna klänningar, korta kjolar och sköna luftiga blusar! För att göra sig extra fin till sommarkvällarna och alla de trevliga festerna kan man satsa på att göra en riktigt snygg sommarsminkning. Under sommaren kan det vara fint att sminka sig lite mer naturligt och lätt än under de kalla månaderna, men självklart kan man även ha en lite kraftigare make-up på sommarfesten. Läs vidare för tips om hur du kan fixa den snyggaste sminkningen.

Ett bra underlag

Det allra viktigaste för att göra en fräsch sminkning som ser naturlig ut är att jobba med underlaget, det vill säga huden. Försök att göra peeling regelbundet, minst en gång i veckan. Det tar bort döda hudceller och ger ett jämnt resultat när du sedan sminkar dig. Använd alltid solkräm under sommaren för att skydda huden. Ett tips är att använda en foundation eller ett puder som har solskydd. Tänk på att du under sommaren inte behöver använda särskilt mycket foundation, utan lite concealer på platser där det behövs och lite puder räcker långt. Många tycker att de ser yngre ut med smink, men för mycket smink kan faktiskt få oss att se äldre ut. Speciellt om vi använder puder som lägger sig i linjer och rynkor och därför framhäver dem.

Less is more

Om du har blivit lite solbränd kan det vara snyggt att framhäva det ytterligare med ett bronspuder. Se bara till att du inte använder för mycket, utan fokusera på att bara applicera lite på kindbenen. Ett läppstift eller ett läppglans i en somrig och uppiggande nyans är ofta väldigt fint till solbrun hud. Välj en nyans som passar dina färger och tänk på att om du har ett läppstift med stark färg kan det vara ett bra val att ha lite mindre smink på ögonen, speciellt under dagtid. Annars ser man lätt lite för sminkad ut och vi förlorar det sommarfräscha intrycket. På sommaren kan man gärna skippa ögonskuggan under dagarna och bara köra mascara och eventuellt lite eyeliner om man gillar det. Om det blir en varm sommar och du spenderar mycket tid på stranden kan det vara ett bra val att använda smink som är vattenfast. Då håller du sig sommarfin hela dagen.