Hemmaspa med egengjord ansiktsmask

Home / Smink / Hemmaspa med egengjord ansiktsmask

 

Huden i ansiktet utsätts för otroliga påfrestningar varje dag. Smink som täpper till porerna, avgaser och annan smuts, varm och kall luft som torkar ut och mycket annat. Därför är det viktigt att ta hand om den, dels med fuktberikande ansiktskrämer men också genom att lägga ansiktsmasker då och då. En gång i veckan brukar vara lagom för att hyn ska återhämta sig och vara i toppform. Men ansiktsmasker kan vara dyra att köpa och därför är det bra att det går att göra hemma med ingredienser som oftast redan står i skåpet.

Pigga upp huden med kaffeClose-up of a young woman splashing water on her face

Koffein verkar inte bara inuti kroppen, utan hjälper även att lägga på utvändigt för att pigga upp ett trött ansikte på morgonen. Det här är dessutom det Perfekta återbruket för kaffeälskaren, då den görs enkelt med kaffesumpen som är kvar efter morgonkaffet. Blanda kaffesumpen tillsammans med lika mycket honung och stryk sedan på detta över ansiktet. Sitt med masken i minst tio minuter och skölj sedan försiktigt med ljummet vatten för att få bort den. Önskas en mer skrubbande effekt för torr hy så ta en fuktig handduk och skrubba med hjälp av den in masken precis innan den ska sköljas av. Resultatet blir pigg och mjuk hy på nolltid!

Avocado som återfuktar

En känd ingrediens för hemmagjorda ansiktsmasker är avocado. Den har en återfuktande effekt som direkt gör huden mjuk och har en föryngrande effekt. Mosa en avocado och blanda med lite honung för att få rätt konsistens. För den som är ute efter en skrubbande effekt för att få bort torr hy går det bra att blanda i lite havregryn och med cirklande rörelser massera in masken i ansiktet. Skölj av efter minst tio minuter och badda torrt med en ren handduk.