Hudvård som ger bästa grunden för sminket

Home / Smink / Hudvård som ger bästa grunden för sminket

För att sminket ska sitta på plats hela dagen och se så bra ut som möjligt är det viktigt att grunda ordentligt. En bra hudvårdsrutin är ett måste för att få den optimala sminkningen. Här kan du läsa mer om de viktigaste stegen i hudvårdsrutinen och vad du bör tänka på för att behandla specifika hudproblem.

Rengöring i två steg

En bra rengöring är grunden i hudvårdsrutinen. Rengör ansiktet på morgonen och kvällen med en rengöringsprodukt som är anpassad för just din hudtyp. Använd aldrig tvål eftersom det torkar ut huden. På kvällen kan du med fördel rengöra huden i två steg för att få bort allt smink, eventuell solskyddsfaktor och smuts från dagen. Första steget bör vara en oljebaserad rengöring och det andra steget kan vara en vattenbaserad. När din hud är ordentligt rengjord är den mer mottaglig för efterföljande hudvårdsprodukter.

Peeling & exfoliering

Vill du få till det trendiga glowet? Då bör du exfoliera huden. En bra peeling eller exfoliering ger jämnare hudstruktur, mjukare hud och mer glow. De flesta hudterapeuter rekommenderar att du exfolierar huden minst en gång i veckan för att städa bort gamla hudceller och stimulera cellförnyelsen. Det finns dock många produkter som du kan använda dagligen. Daily Microfoliant från världsberömda Dermalogica är en unik, mild peeling som ger fräsch lyster, mikroexfolierar döda hudceller och hämmar hyperpigmentering. Den är så mild att den kan användas dagligen. Det är en av Dermalogicas bästsäljande produkter och finns i många badrumsskåp världen över. Dermalogicas produkter kännetecknas av högkvalitativ hudvård i enkla och smidiga förpackningar. Istället för lyxiga förpackningar har de lagt allt krut på själva produkten. Resultatet är kvalitet till ett rimligt pris.

Serum & krämer

Dermalogica erbjuder produkter för hela hudvårdsrutinen. De har många djupverkande serum och hudkrämer som lämpar sig för många olika hudtyper och hudproblem. Deras produkter matchar den moderna människans behov och tar hänsyn till bland annat stress, UV-ljus och föroreningar. Ett serum är steget efter peeling i hudvårdsrutinen. Den här typen av hudvårdsprodukt innehåller ofta aktiva ingredienser som verkar på djupet. Med ett serum kan du skräddarsy din rutin och behandla rynkor, hyperpigmenteringar, torrhet, akne och andra problem. Läs på om olika aktiva ingredienser, exempelvis retinol, niacinamide och C-vitamin, och välj den som passar just ditt hudvårdsproblem. Undvik att blanda för många aktiva ingredienser samtidigt. Glöm inte bort att applicera en återfuktande ansiktskräm efter serumet för att låsa in de aktiva ingredienserna.

Solskydd & ansiktsmask

Solskydd är ett måste i varje hudvårdsrutin för att minska risken för solskador. Många ansiktskrämer innehåller solskyddsfaktor. Om din kräm inte gör det bör du komplettera med ett solskydd som ett sista steg i hudvårdsrutinen på dagen. På kvällen behöver du däremot inget UV-skydd, men då kan du istället lägga en återfuktande nattmask.