Hur får du läppstiftet att sitta hela dagen?

Home / Smink / Hur får du läppstiftet att sitta hela dagen?

Du kanske är den personligheten som gillar att uttrycka dig genom att ha olika färger på dina läppar, och gärna använder läppstift? Ett problem med att bära läppstift är att det har tendensen att försvinna efter ett tag. Du kommer nedan kunna ta del av några knep som kommer underlätta det här problemet för dig, och garanterat hålla dina läppar kyssäkra hela dagen!

Tips

Vissa av tipsen är kanske en självklarhet för dig, medan andra knep antagligen är helt nya. Du får helt enkelt prova dig fram för att se vilka som passar dig bäst!

Förberedelser

Det kanske är en självklarhet, men för att läppstiftet ska sitta som bäst gäller det att inte ha nariga och torra läppar. Är läpparna torra så borstar du dem med en hård och torr tandborste. På det här sättet får du bort allt det nariga på ett skonsamt sätt.

Grunden

Du som är van att bära smink vet hur viktigt det är att ha en bra concealer runt dina ögon. Men det du kanske inte visste är att ett effektivt skönhetsknep är att även använda den runt läpparna! Det gör att du stärker dina läppars naturliga konturer. Du kan dessutom applicera lite concealer på läpparnas yttre kant och på så vis få en bra grund.

Läppenna

Använder du en läppenna över hela läppen kommer färgen sitta i hela dagen. Annars är ett bra knep att använda pennan till att måla konturer, vilket gör att läppstiftet håller sig på plats bättre. Måla då från mitten av överläppen och ut mot dina mungipor.

Rätt läppstift

Använder du ett läppstift som är matt och torrt har det oftast fler färgpigment jämför med ett som är glansigt och fett. Eftersom det är torrt så sitter det längre på läpparna. Däremot bör du inte använda ett sådant läppstift om dina läppar är torra sedan tidigare.

Måla med läppstift

Efter att ha målat dig med en läppenna är det dags att börja applicera läppstiftet, och då gäller det att du håller dig innanför konturerna, så att läppstiftet inte riskerar att smetas ut. Därefter applicerar du ett väldigt tunt lager löst puder. Det gör att färgen kommer hålla sig bättre. Sedan kan du avgöra själv om du vill applicera ytterligare ett lager läppstift eller inte. Så där, nu är du redo för en dag med färg på läpparna!

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur du ska kunna behålla färgen på läpparna under en hel dag kan du hitta ytterligare knep på nätet. Du söker på datorn, precis som när du vill leta efter information om rekrytering Stockholm eller annat du är intresserad av. Svårare än så behöver det inte vara för dig!