Kropps-contouring med smink

Home / Smink / Kropps-contouring med smink

Att man kan använda sig av smink för att förändra sitt utseende är något som idag är känt över hela världen. Människor, främst kvinnor, använder sig av smink för att framhäva sina bästa drag, men också för att dölja skavanker eller ändra formen på ansiktet. Att “contoura” ansiktet betyder kort och gott att man använder sig av mörkare och ljusare nyanser för att skapa illusionen av en annan ansiktsform, t.ex. smalare näsa, smalare ansikte, mer markerade käkben eller lägre panna.

I takt med att contouring blivit allt mer populärt har fler och fler börjat ta ut svängarna. Nuförtiden används sminket inte enbart för att ändra form på ansiktet, utan även för att ändra form på kroppen. Med hjälp av ett contouringkit för kroppen kan du skapa illusionen av smalare armar, större byst, smalare midja eller till och med magmuskler.

Hur fungerar contouring?

Du har kanske själv märkt hur mörka färger förminskar och döljer, medan ljusa färger framhäver och förstorar? Detta är något man kan se på kläder och på inredning, men också när det kommer till smink. Många använder sig idag av mörkare skuggor för att på så sätt skapa intrycket av en annan ansiktsform.

Det vanligaste är att man lägger en mörkare skugga under kindbenen, vid käkbenen och på varsin sida av näsryggen. Sen använder man sig av en ljusare skugga eller en ljus concealer för att framhäva mitten av näsryggen, käkbenen eller mittpartiet av pannan. På så sätt skapas ett vackert djup och ansiktet ser inte lika “platt” ut.

Hur kan man använda contouring på kroppen?

Även om contouring är vanligast i ansiktet så är det också något som kan användas på kroppen. Här rekommenderar vi att du använder dig av produkter som är specifikt framtagna för just kroppssminkningar och att du kompletterar med en bra settingspray. På så sätt behöver du inte oroa dig för att fläcka av dig på kläderna.

Djupare klyfta – Ska du bära urringat och vill ha en riktigt fin och synlig klyfta? Då kan du testa att använda dig av kroppscontouring. Genom att använda dig av en bra bh och applicera en mörkare skugga mellan brösten kan du ge intryck av större byst. Detta är ett bra alternativ för alla som inte vill genomgå en plastikoperation. Är du däremot öppen för plastikkirurgi rekommenderar vi https://motiva.health/sv/ hos en professionell kirurg.

Magmuskler – Visste du att du, med hjälp av contouring, kan skapa magmuskler som inte finns? Jo, det är helt sant. Har du redan magmuskler kan du också använda dig av sminket för att framhäva dessa lite extra. Använd den mörkare skuggan för att rita på muskler och se sedan till att mjuka ut och “blenda” ordentligt.

Synligare nyckelben – Synliga och välmarkerade nyckelben är något som länge ansetts vackert och attraktivt. Vill du framhäva nyckelbenen kan du applicera en mörkare skugga i alla fördjupningar, t.ex. ovanför och under nyckelbenen, såväl som emellan. Här rekommenderar vi att du också applicerar en bodylotion eller body splash med skimmer eller ljusreflekterande partiklar för bästa effekt.