Penslar och appliceringsverktyg

Home / Smink / Penslar och appliceringsverktyg

 

En make up-artist har ofta flera väskor med olika borstar, puffar och svampar för att kunna lägga en perfekt makeup. Som privatperson med smink som intresse kan det också vara kul att ha proffsiga verktyg, men samma mängd är inte nödvändig.

Viktiga borstar för en bra basMake-up colorful eyeshadow palettes with brushes

För att kunna lägga en bra vardagsmakeup finns ett antal verktyg som är bra att ha. En puderborste eller puderpuff är viktigt och likaså en svamp eller foundation-borste. Till foundation är borste att föredra eftersom den “äter upp” mindre än vad borsten gör och produkten håller längre. En borste till rouge är det alla borde ha, men många gör misstaget att köpa en för stor. Omkretsen längst ut ska inte vara mycket större än en femkrona och borsten ska vara lätt och inte för tät för då blir det lätt för tydliga streck.

Gillar man ögonskugga är det bra att investera i en tunn, tät borste för de tydliga mer pigmenterade färgerna och sedan en med mindre täthet som används till att svepa över och jämna ut. Glöm inte att tvätta verktygen. Helst efter varje användning men minst en gång i veckan, då de Lätt samlar bakterier annars.