Skönhetsrutiner som får dig att glittra i jul

Home / Smink / Skönhetsrutiner som får dig att glittra i jul

Nu när vi är inne i årets mörkaste period, kan det krävas det lilla extra för att vi ska glittra till under julens olika festligheter. Vi har sammanställt de bästa tipsen för att ge din skönhetsrutin lite guldkant. Från hår till tår!

Från torrt och frissigt till lent och glänsande

Som vi alla vet blir det extra torrt och kallt i det svenska klimatet under höst och vinter, vilket håret verkligen får känna på. Det är inte sällan som man kan känna att håret förvandlas till en torr och frissig boll så fort man lämnar hemmet för att bege sig ut. Känner du igen dig? Då har vi några tips som garanterat kommer ge ditt hår lite välbehövlig kärlek och omtanke.

Först och främst är det extra viktigt att köpa bra produkter till ditt hår, ett exempel är Redken all soft mega som ger ditt hår extra mycket fukt och glans med en produktserie som innehåller allt från schampo till inpackning. När du har tvättat håret behöver du tillsätta ännu mer fukt, en hårolja gör det jobbet åt dig. Om du vill lyxa till det lite mer kan du även fördela ut extra olja i håret och gå eller sova med det så får du en härlig fuktinpackning medan du gör andra saker.

Glitter, glow och skuggor

Aldrig är väl tiden så inne för glitter och glow som i vintermörkret! Satsa på en riktigt bra bas med serum och ansiktskräm som ger huden långvarig fukt, applicera sedan en cc cream eller primer med lyster i sig. Det gör hela skillnaden! Ös sedan på med härliga ögonskuggor, highlighter och läppstift i färger du blir glad av. Vi kan nog inte komma på ett bättre sätt att mota bort en grå decemberdag än just med härligt smink som gör dig och de runt om dig på glatt humör.

Återfukta, återfukta, återfukta

Som vi har nämnt tidigare är det ett riktigt bistert klimat för huden just nu, då behöver man hjälpa den lite på traven. Att skrubba hela kroppen med en torrborste innan dusch eller med hjälp av en peeling i duschen är ett mycket bra sätt att ta bort döda hudceller och få upp ett glow igen. Återfukta därefter med ett tjockt härligt kroppssmör eller en lotion. Glöm inte att satsa på en produkt med härlig doft!

Tassarna ska ha sitt

Till sist måste vi slå ett slag för naglarna, för det finns faktiskt få saker som ger så mycket glädje som välvårdade och återfuktade händer, fötter och naglar. Gör det till en regel att applicera nagelolja och hand- och fotkräm dagligen samt att alltid ha vackert målade naglar. Det kommer ge dig härlig vardagsglädje!