Smink för killar

Home / Smink / Smink för killar

Det finns mycket smink på marknaden idag. De allra flesta produkter är anpassade för flickor och kvinnor i olika åldrar. På senare tid har även vissa tillverkare av smink uppfattat att även killar kan vilja använda smink av olika anledningar. De har därför tagit fram olika sminkprodukter även avsedda för killar. Dessa produkter har ofta mer maskulina förpackningar och doftar ofta lite annorlunda än de produkter som är avsedda för kvinnor. Smink bland killar har blivit än mer populärt sedan mer punkinspirerade band blivit populära. Artister som my chemical romance gjorde framför allt kajalen populär bland killar.

Varför använder killar smink?

Killar kan använda smink av flera anledningar, precis som tjejer. Vissa använder det för att de tycker det är snyggt, andra för att det är roligt, och andra för att förbättra saker de inte är nöjda med. Många använder också smink för att visa att de gillar eller hör till en viss kultur eller genre. Många killar använder smink för att dölja mörka ringar under ögonen eller för att täcka över finnar eller oren hy. Många killar som gillar punken eller andra former av musik använder också smink för att visa att de gillar den. På många konserter kan man se killar som har målat tårar eller annat i ansiktet med smink. Man kan också se många killar som målar sig svart runt ögonen.

Att matcha sminket

Många killar sminkar sig ofta, och andra mer sällan. De som sminkar sig för att visa att de tillhör en viss genre eller kultur brukar ofta matcha sitt smink till sina kläder. Ofta använder de t-shirt med tryck från olika filmer, band eller låttexter. Ofta bärs också kläder som liknar de artister och sångare använder på scen eller i sina musikvideor. Killar som använder smink för att täcka över olika saker vill ibland inte att sminket ska synas och de använder helt vanliga kläder. Killar kan också använda smink när de ska klä ut sig till något inför till exempel halloween. Då bärs ofta kläder som matchar sminkningen. Har man sminkat sig som en clown bär man ofta clownkläder. Har man vampyrsmink har man kanske ordnat vampyrtänder och liknande.