Smink till mogen hy

Home / Smink / Smink till mogen hy

När du blir äldre kommer vissa ålderstecken krypande som fina linjer, slapp hud och till slut rynkor. En rynkig hud utan spänst får du främst på halsen. Du har naturliga hudveck i huden och de blir mer markerade med åren och det brukar medföra att du kan få ett trött och surt utseende fast du egentligen inte alls är det. Om ålderstecknen känns oacceptabla kan du kontakta https://citadellkliniken.com/ för att göra något åt det. De erbjuder bland annat ansiktslyft. Genom att lösgöra huden från strukturerna under är det möjligt att sträcka ut huden både uppåt och bakåt. När detta görs stramas huden åt och rynkorna minskar eller försvinner.

Använd smink av hög kvalité

När du blir äldre och hyn åldras kan det vara bra att se över sminkväskan. Det kan behövas andra produkter för en mogen hy som har rynkor, linjer, torra partier och större porer. Det kan vara bra att hitta en foundation som bombar din hud med fukt men som inte lägger sig i linjer och rynkor. Det kan vara bra att använda en primer innan du använder din foundation för extra fukt. Har du en foundation av bra kvalité som passar mogen hy kommer du få en snygg look. Det är värt att investera i smink av bra kvalité eftersom billigt smink kan slita på huden onödigt mycket och täppa igen porerna. En concealer som ger huden mycket fukt är också bra att ha. Har dina ögonbryn börjat bli ljusare eller fått gråa hårstrån kan det vara värt att måla brynen, det kan ge en mer ungdomlig känsla. Men var försiktig så att brynen inte blir för mörka eller markanta. Rama in ansiktet ytterligare med mascara.

Var inte rädd för att använda glow

Du ska inte vara rädd att använda glow när du blir äldre. Lite skimmer i ansiktet kommer inte att framhäva dina rynkor mer. Du kan med fördel lägga en highlighter på de ytor som är släta som kinder och kindben. När du sminkar dig, glöm inte bort läppstift och läppenna. Läppennan gör att läpprodukten håller sig på plats. Använd ett krämigt läppstift istället för ett matt för att få läpparna att se fylliga ut.