Välj den rätta mascaran

Home / Smink / Välj den rätta mascaran

Bland det stora utbudet av mascaror som finns kan det kännas som en riktig utmaning att hitta den rätta. Det finns vattenfast mascara, produkter som sägs göra fransarna längre, tjockare, olika färger och en rad med borstar i varierande storlekar. Vilken är den bästa? Det varierar beroende på vad personer letar efter. Vissa kanske föredrar en brun mascara som får fransarna att se lite längre, men samtidigt naturliga, ut, medan andra vill ha den mörkaste färgen som finns tillgänglig och vattenfast.

Ta en titt på mascaraborsten

Ett tips på hur du kan hitta din bästa mascara är att välja en baserat på borsten. Självklart bör du även bestämma dig om du vill ha en klassisk svart mascara eller någon annan färg, samt om du vill ha en vattenfast eller inte. Borstarna är dock det som avgör en stor del av vilka egenskaper mascaran har. En stor borste ger dig många gånger en maxad volym, du får en dramatisk look med dessa. Önskar du hitta en mascara som ger dig böjda fransar bör du leta efter en vinklad borste.

Skulle den perfekta mascaran ge dig långa fransar kan en konformad borste vara knepet. Separata fransar kan du få med en mascaraborste som är kamformad.

Trots att borsten avgör hur dina fransar kommer se ut är det inte allt du måste tänka på. Själva produkten avgör även en hel del. Men hur bra de olika produkterna fungerar är svårt att avgöra utan att testa dem. Ett bra sätt att ta reda på hur de olika produkterna fungerar är genom att läsa recensioner från andra konsumenter. Beskrivningen av produkten ger en bild om hur en mascara är tänkt att fungera. Men det är andra konsumenters åsikter som avgör hur bra en beskrivning stämmer.