Dagkrämer och foundation

Home / Smink / Dagkrämer och foundation

Att Välja rätt ansiktskräm kan vara en riktig djungel. Först gäller det att veta vilken hudtyp man har, och därefter vad man egentligen vill ha ut av krämen. Idag finns det förutom rent fuktgivande krämer även bb-cream och cc-cream som har fler effekter och dessutom kan ha en viss täckningsgrad. Sedan finns det även ren foundation som oftast inte har några fuktgivande eller föryngrande egenskaper utan endast är till för att täcka ansiktets små färgskillnader och blemmor.

Skillnad på bb och cc-krämPortrait of woman applying cream on leg while sitting on bed

Både bb- och cc-kräm är varianter på foundation, täckande men med mer fokus på att göra gott för huden samtidigt. BB står för Beauty Balm och är en mindre täckade foundation som jämnar ut, återfuktar och innehåller solskydd. Den jämnar ut huden precis som en foundation, men utan risk att kaka sig och utan att täppa till hudens porer.

CC står för Colour and Correct, och är precis vad det låter som. Den har samma egenskaper som bb-creme när det gäller återfuktning och skydd, men är mer täckande och gör huden mycket jämnare i hudtonen. Båda dessa produkter har blivit otroligt populära sedan de lanserades och kan användas både över fuktkräm eller bara som de är.

Hitta rätt foundation

För en problemhy med många blemmor och färgskiftningar kan det passa bättre med en ordentligt foundation som lägger sig som ett extra färglager över huden och ger hela ansiktet den perfekta färgtonen. Foundation finns både som kräm, flytande och puder och kan väljas dels efter hudtyp men framförallt vad man känner sig bekväm med. Foundation är till för att täcka och har oftast inga eller få återfuktande egenskaper, därför är det viktigt att grunda med en bra fuktkräm och gärna en ansiktsprimer över det.